Wat is Parfum? Wat is Eau de Parfum?…

Mensen kopen af en toe een Parfum in de gespecialiseerde zaken…maar is dit wel Parfum? En wat is Parfum, of eau de Parfum, of eau de Toilette?

Kort door de bocht is Parfum eigenlijk een Mix van verscheidene geurstoffen gemengd in een oplosmiddel. Deze oplosmiddelen zijn Alcohol en Farmaceutisch water. Daarnaast bevat het Parfum een fixeermiddel en nog wat kleurstoffen. De vloeistof met het hoogst aantal actieve geurbestanddelen mag met recht en reden een Parfum worden genoemd! Even checken als je nog es de speciaalzaak binnenstapt…..hier een overzichtje..

  • Parfum                    Bevat 20 tot max. 40% geurbestanddelen
  • Eau de Parfum       Bevat 10 tot 20% geurbestanddelen
  • Eau de Toilette       Bevat 5 tot 10% geurbestanddelen
  • Eau de Cologne      Bevat 2 tot 3% geurbestanddelen
  • Geurwater               Bevat 0,5 tot 2% geurbestanddelen

351_femme kopia

 

Dus meest kwalitatief is natuurlijk de Parfum bovenaan het lijstje, de Basisnoten blijven het langst aanwezig(uren aan een stuk). Onderaan zie je dan bijvoorbeeld geurwater. Ik denk dat iedereen wel al eens op reis naar één of andere exotische bestemming een geurwatertje heeft aangekocht. Het flesje kost slechts een 4 tot 5-tal €, de geur is in eerste instantie goed en….straf! Dit komt omdat je vooral de alcohol waarneemt de eerste paar minuutjes, maar natuurlijk alcohol vervliegt héél snel en wat blijkt…..na een 2-tal minuutjes is de geur nagenoeg verdwenen! Komt je bekend voor? :))

Wel leuk om weten is dat de FM Group Parfums voor Dames 21% geurconcentraat bevatten en dus Parfum mogen genoemd worden. Bekijk even het dure  flesje die je hebt aangekocht in de speciaalzaak…is dit een Parfum? Een Eau de Parfum? Wel, hoe kan het dat je toch 3 tot 4 maal méér betaald dan voor een FM Parfum? Interessant om eventjes onder de loep te nemen de volgende maal…..

naamloos4